مقاله

انواع چسب حرارتی

انواع چسب حرارتی در آنی چسب

انواع چسب حرارتی

در این مقاله از آنی چسب درباره انواع چسب حرارتی سعی کرده ایم اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم ، از مزایا و معایب چسب های حرارتی تا معرفی برند های پر فروش بازار ، همراه آنی چسب باشید ، چسب های حرارتی نوعی چسب هستند که انعطاف پذیر و ترموپلاستیک میباشند ، معمولاً به شکل استوانه ای و در قطرهای مختلف موجود است. چسب حرارتی توسط وسیله ای به نام اسلحه گرمایی توسط گرما ذوب می شود و بعد از این عمل حالت چسبندگی پیدا میکند.

 

همچنین برای خرید چسب حرارتی از آنی چسب میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید . 

 

چسب پس از این که توسط حرارت به آرامی از اسلحه ای که بسیار داغ است و باعث سوختن دست ها می شود خارج میشود ، اما پس از ریختن بر روی سطح و عبور از آن برای چند ثانیه ، سریع سرد و خشک می شود. این چسب ها می توانند برای چسباندن چوب ، پلاستیک ، پارچه ، فلز ، شیشه ، سنگ ، کاغذ و بسیاری از مواد دیگر استفاده شوند و همچنین می توانند به عنوان مهر و موم و مهر و موم استفاده شوند. چسب های حرارتی تماس بسیار محکمی ایجاد می کنند و همچنین اگر بخواهند جدا از سطح ، آنها به راحتی ترک می کنند و هیچ تاثیری بر روی سطح ندارند.

کاربرد چسب حرارتی

چسب حرارتی به‌دلیل چسبندگی بالا و خشک شدن سریع، در ساخت آثار هنری و چسباندن مواد از جنس‌های مختلف بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه‌بر ساخت آثار هنری، چسب حرارتی برای این موارد هم مناسب است:

چسباندن قطعات کاغذ و مقوا به یکدیگر
چسباندن قطعات پلاستیکی
استفاده به‌عنوان درزگیر و برای عایق‌بندی
چسباندن قطعات شکسته شده به یکدیگر
پوشاندن قسمت‌هایی که ممکن است دچار ضربه شوند. مثلا به عنوان ضربه‌گیر درِ کمد
ساخت برخی قطعات
تزئینات و کارهای هنری و خلاقانه
چسب حرارتی قدرت چسباندن همه مواد از جمله کاغذ و مقوا، چوب، پلاستیک، انواع فلز و پارچه به یکدیگر را دارد. همچنین در هر شرایط و مکانی می‌توانید برای چسباندن قطعات به هم از آن استفاده کنید.

 

آشنایی با انواع چسب حرارتی

چسب حرارتی تفنگی قطرهای مختلفی دارد و در دو اندازه ظریف و ضخیم تولید می‌شود. اگر برای کارهایی که ظرافت بالایی دارند، به چسب حرارتی نیاز دارید، قطر کوچک آن را انتخاب کنید؛ اما اگر برای کارهایی مثل عایق‌بندی و درزگیری نیازمند چسب حرارتی هستید، نوع ضخیم انتخاب مناسب‌تری خواهد بود. همچنین توصیه می‌کنیم از دستگاه قلاب‌دار چسب حرارتی استفاده کنید. شما می‌توانید برای جلوگیری از ریختن چسب روی فرش، موکت یا هر سطح دیگری، دستگاه را از قسمت قلاب به جایی آویزان کنید.

 

مزایای چسب حرارتی

بالا بودن قدرت چسب حرارتی و همچنین خشک شدن بسیار سریع آن از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این چسب است. علاوه بر این دو مورد گفته شده از جمله دیگر مزایای چسب حرارتی عبارتند از:

استفاده بسیار آسان بدون نیاز به مهارت خاص
مقاوم در برابر آب و اشعه آفتاب
سهولت در نگه‌داری به دلیلی جامد بودن آن قبل از مصرف
ارزان بودن قیمت چسب حرارتی در مقایسه با انواع دیگر چسب‌ها

 

چه نوع چسب حرارتی را خریداری کنیم؟

چسب های حرارتی اندازه های متفاوت و همچنین دمایی که ایجاد میکنند نیز متفاوت است.علاوه بر این برخی دارای سیم و برخی بدون سیم نیز هستند که شما عزیزان بسته به حرفه ای که دارید میتوانید یکی از این موارد را انتخاب کرده و در کارهای خود استفاده کنید اما اگر نمیدانید کدام چسب با چه اندازه و دمای حرارت مناسب کار شما میباشد حتما از فردی با تجربه تر بپرسید تا شما را راهنمایی کند.علاوه بر این مجموعه میتواند در صورتی که از محصول خریداری شده رضایت کافی را نداشتید با چسب مورد نظر عوض کنید.

 

مواد تشکیل دهنده چسب های حرارتی

اینها از ترکیب گرانول و مقداری پلاستیک تشکیل میشوند به همراه مواد دیگری که باعث جامد شدن این خشاب ها میشوند.و همچنین در برابر اشعه ماورا بنفش عایق میباشند که خاصیت ضد آب بودن به این ها میدهد.که بعد از خشک شدن سریع مجددا دوباره جامد میشوند که این امر موجب میشود ماندگاری بالایی داشته باشند و فاسد نیز نشوند.

 

مهم‌ترین ویژگی های چسب حرارتی

چسب حرارتی از نظر ساختاری ویژگی‌های زیادی نسبت به سایر چسب‌ها دارد. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این چسب این است که به هنگام جدا شدن از سطح مورد نظر هیچ گونه اثری از خود باقی نمی‌گذارد. ویژگی مهم دیگر چسب تفنگی قدرت چسبندگی بسیار بالای آن است. از دیگر ویژگی‌های این چسب پلاستیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان چسباندن سطوح پارچه‌ای به یکدیگر
مقاومت بسیار بالا در برابر نور خورشید
فاقد واکنش شیمیایی بین دو سطح جسم
چسبندگی سریع و آنی به سطح مورد نظر
حفظ قدرت چسبندگی در برابر عوامل مخربی چون فرسایش، رطوبت و…

 

انواع چسب حرارتی

چسب‌ های حرارتی از نظر ساختار و نقطه ذوب در دو نوع معمولی و صنعتی تولید می‌شوند. چسب‌ حرارتی نوع معمولی عموما ظاهری بی‌رنگ و شفاف داشته و در سایزبندی بزرگ و کوچک عرضه می‌شود.

در مقابل چسب تفنگی یا حرارتی صنعتی به دلیل نقطه ذوب بسیار بالای خود در فرایند چسباندن برخی قطعات خاص‌تر استفاده می‌شوند. چسب‌های حرارتی صنعتی عمدتا با نام چسب حرارتی کیلویی نیز شناخته می‌شوند. چسب‌های حرارتی بر اساس نوع مواد اولیه به انواع مختلف زیر تقسیم بندی می‌شوند: (منبع)

اتیلن ونیل استات (EVA)
پلی آمید (PA)
پلی پروپیلن (PP)
پلی اورتان (PUR)

 

چسب‌ حرارتی اتیلن ونیل استات

این نوع از چسب‌های حرارتی به دلیل مقاومت گستره دمایی منفی ۳۰ تا ۸۰ درجه سانتی‌گراد برای استفاده در بسته‌بندی و مونتاژ بسیار مناسب هستند. چسب حرارتی EVA بنا بر فرمولاسیون خاص خود در برابر رطوبت بسیار مقاوم بوده و انعطاف‌پذیری مطلوبی دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های خاص این چسب عدم تولید بوی نامطبوع به هنگام اعمال حرارت است.

 

چسب شمعی (حرارتی) PA

گستره مقاومت دمایی چسب‌های حرارتی PA نسبت به سایر چسب‌ها بیشتر است. به بیانی ساده‌تر گستره دمایی این نوع چسب‌ها بین منفی ۳۰ تا ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد است. چسب حرارتی پلی آمید استحکام بالایی داشته و به همین دلیل در برابر ضربه و ساییدگی بسیار مقاوم است. از این نوع چسب‌ها اغلب در کاربری‌های صنعتی استفاده می‌شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


+ شش = 8