انواع چسب بتن
در این مقاله از آنی چسب درباره انواع چسب بتن ، تمام تلاش خود را کرده ایم تا شما عزیزان را با مزایا و معایب انواع چسب بتن و برند های پرفروش بازار این محصول آشنا کنیم ، همراه آنی چسب باشید، انواع چسب بتن، یکی از افزودنیهای پر کاربرد بتن است که در صنعت ساختمان سازی مصارف بسیاری دارد. این محصول در حقیقت نوعی پلیمر امولوسیونی است که میتواند مقاومت کششی، مقاومت خمشی (تا ۵۰%)، مقاومت سایشی، چسبندگی و دوام بتن، گچ یا آهک را زیاد کند و مانع از بروز ترک در آنها شود. انواع مختلف چسب بتن موجود در بازار اغلب بدون اینکه احتیاج باشد با آب ترکیب شوند، قابل استفاده میباشند. این چسبها در حالت آماده هموژن بوده و قادر هستند مقاومت کششی و دوام بتن، گچ و آهک را بالا ببرند.
همچنین در نظر داشته باشید برای خرید چسب بتن از آنی چسب میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید.
آشنایی با انواع چسب بتن
عدم چسبندگی مخلوطهای سیمانی جدید به مخلوطهای سیمانی قدیمی یکی از مسائل کارگاهی قابل توجه و نگران کننده برای دستاندرکاران عمده پروژه های عمرانی میباشد. محلهای قطع بتنریزی (درزهای اجرایی و سرد) همواره از این نظر در کانون توجه قرار داشتهاند. در صورتی که یکپارچگی بتن در مقاطع تحت بتنریزی بنا به دلایل اجرایی حفظ نشود، درزهای سرد بهوجود میآیند که مقطع در ظاهر یکپارچه دیده میشود اما در زمان بهرهبرداری متوجه عبور سیال یا بروز نشت از این مقاطع میگردیم. این مقاطع ضعیف صدمات جبران ناپذیری به مقاومت و دوام سازه وارد نموده و شدت پدیده خوردگی در این مقاطع زیاد خواهد بود که باعث خسارتهای اقتصادی و در نتیجه کاهش عمر مفید سازه میگردند.
چسب بتن در واقع عامل چسباننده بتن تازه به بتن به بتن سخت شده می باشد. این چسب در امر مقاوم سازی و همچنین ساخت و ساز بسیار کاربرد داشته که بطور کلی میزان چسبندگی بتن را با سطح قدیمی بسیار افزایش میدهد. این ماده بر اساس استاندارد ملی 19224 و C881 و قابل بررسی می باشد.
کاربر های چسب بتن
همانطور که گفتیم بیشترین کاربرد چسب بتن، در تعمیر سطوح بتنی است که دچار ترک یا آسیبهای سطحی یا عمیق شدهاند. اما این چسب مصارف بسیار متنوعی دارد که در این قسمت به آنها اشاره میکنیم.
آب بند کردن منبعهای بتنی آب و مایعات دیگر
ترمیم کانالهای بتنی و فرسوده آب
ساخت استخرهای بتنی و سونا
ساخت و ترمیم کف سالنهای صنعتی
ساخت و ترمیم باند فرودگاهها
ساخت و ترمیم سدها، پایه پلها و ستونها
ساخت سرویسهای بهداشتی و هر نوع محیط مرطوب
ساخت ملات موزاییک، سرامیک، کاشی و دیگر نماهای تزئینی
بتن ریزی راه آبهای سطحی در محیطهای شهری و ساختمانی
سیمان کاری و نرمه کشی و زیر سازی مکانهایی که تحت فشار آب منفی و مثبت قرار دارند
ساخت سپتیک و کانالهای آب و فاضلاب
ساخت بناها یا قسمتهایی از بنا که در تماس دائمی با آب هستند
انواع چسب بتن
به طور کلی این چسبها در دو نوع به بازار مصالح ساختمانی عرضه میشود؛
چسب بتن پلی پوکساید یا اپوکسی: چسب اپوکسی نیز از پلیمریزاسیون دو جزء اولیه رزین و سخت کننده تشکیل میشود.
چسب بتن پلیمر محلول در آب یا لاتکس: چسب لاتکس پلیمر امولوسیونی ساخته شده از کوپلیمر (بسپار ناهمگن) محلول در آب است.
روش اجرای چسب بتن پلیمری (لاتکسی)
چسب بتن لاتکسی می تواند با استفاده از قلمو یا اسپری کردن می تواند روی سطح اجرا شود. پیش از استفاده از چسب بتن ، سطح بتن قدیمی یا زیرآیند باید کاملاً تمیز و عاری از چربی، ذرات سست و گرد و غبار باشد. همچنین توصیه میگردد مقاطع زیرآیند با استفاده از آب شیرین اشباع شوند. باید از تجمع آب بر روی سطح زیرآیند پیش از اجرا اجتناب گردد.
چسب بتن لاتکسی را میتوان طی دو روش کلی برای افزایش چسبندگی و رفع درز سرد به کار برد:
1- روش دوغابی
2- افزودن به مخلوط
مزایای استفاده از چسب بتن لاتکس
چسب بتن لاتکس میتواند روی خواص فیزیکی و شیمایی بتن آثار مثبتی ایجاد کند و در این قسمت به بررسی این مزایا میپردازیم:
کاهش نفوذ پذیری بتن در برابر آب
افزایش چشمگیر چسبندگی بتن و ملات
افزایش خاصیت کشسانی یا الاستیسیته
افزایش مقاومت شیمیایی بتن
افزایش مقاومت سایشی
مقاومتر کردن بتن در برابر ضربه
مقاوم کردن بتن در برابر سرما و گرمای شدید
مقاوم کردن بتن در برابر سیکل ذوب و یخ
غیر سمی و سازگار با محیط زیست
مناسب برای ترمیم و مرمت سازههای بتنی
جلوگیری از بروز ترک و طبله کردن ملات گچی و آهکی
روش دوغابی:
در این روش ابتدا باید مقاطع مد نظر با استفاده از آب شیرین اشباع شده (آب آزاد روی سطح باقی نماند) سپس دوغاب چسب را به ضخامت تقریبی 1 تا 2 میلیمتر روی مقاطع اشباع شده ریخته تا قبل از سفت شدن دوغاب( به نحوی که پس از فشردن به انگشت بچسبد) بتنریزی را انجام بدهیم، با این روش دوغاب به عنوان یک فصل مشترک چسبنده و پلیمری اتصال مطمئنی بین بتن جدید و قدیم به وجود میآورد.
نحوه ساخت دوغاب: دوغاب پلیمری با اختلاط ماده چسب بتن، آب و سیمان به نسبت وزنی 1-1-4 آماده میشود. (به عنوان مثال این مخلوط باید شامل 1 کیلوگرم چسب بتن + 1 کیلوگرم آب + 4 کیلوگرم سیمان باشد)
افزودن به مخلوط:
روش ساخت ملات چسبنده: بسته به مقدار چسبندگی مد نظر می توان چسب بتن را با نسبت 1 به 4، تا 1 به 3 با آب مخلوط نموده و چسب رقیق حاصله را به سایر اجزای سازنده ملات تا رسیدن به مقدار کارپذیری لازم (مقدار روانی مطلوب) اضافه نماییم.
روش ساخت بتن چسبنده: بسته به مقدار چسبندگي مورد نياز، نوع دانهبندي و طرح اختلاط بتن یا ملات به مقدار 10 تا 40 درصد جايگزين آب مصرفي شده و به اجزای خشک بتن اضافه ميگردد.
نحوه نگهداری از چسب بتن و توصیههای ایمنی
چسب بتن یکی از بهترین مواد افزودنی برای بهبود و تقویت خواص فیزیکی و شیمیایی در بتن است که توسط شرکتهای مختلفی تولید شده و در بسته بندیهای متنوع به بازار عرضه میشود. این محصولات را در بستههای خریداری شده میتوان تا ۹ ماه نگهداری کرد در صورتی که ظرف آن را دور از تابش مستقیم نور خورشید و در دمای مناسب نگهداری کنید. میزان مصرف این چسب به عنوان پوشش به میزان حفرهای موجود روی سطح بستگی دارد.
هنگام استفاده از چسب بتن استفاده از لباس، عینک و دستکش مناسب توصیه میشود. اگر پوست شما در تماس مستقیم با چسب قرار گرفت، پیش از اینکه چسب روی پوست شما خشک شود، پوست خود را به سرعت شسته و سطح آن را از این چسب پاک کنید. در صورتی که به هر دلیلی چسب وارد چشم یا دهان کسی شود، باید چشم یا دهان را با آب فراوان شسته و سپس به پزشک مراجعه نمود.
سخن پایانی
این مقاله در هفته های جاری به روزسانی میشود و اطلاعات تکمیلی به این مقاله اضافه خواهد شد ، شما عزیزان هم اگر نظر و یا پیشنهادی درباره این مقاله دارید میتوانید در پایین همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید .